Online Magazine of Beauty, Fashion, Food, Travel and Lifestyle

T h e u r b a n s t y l e o f m e

Follow us:

Nespresso: Variations Italia – Winter Flavors

 

 

 

Vă prezint două sortimente excelente pentru iarnă, Nespresso Amaretti şi Nespresso Torta di nocciole.

Amândouă au la bază boabe de cafea Arabica din America de Sud care au un gust de cereale şi fructat. Lor li s-au adăugat arome de migdale dulci-amărui şi vanilie în primul caz, respectiv de alune prăjite şi vanilie în cel de-al doilea caz.

Sunt deosebit de reuşite şi vă recomand să puneţi suficient zahăr, pentru a vă putea bucura cu adevărat de gustul ambelor sortimente.

Ambele îmi plac în mod deosebit.

xoxo

 

*

 

These are two excellent coffees for winter, Nespresso Amaretti and Nespresso Torta di nocciole. Both are based on Arabica coffee beans from South America that have a cereal and fruity taste.

Flavours of bitter-sweet almonds and vanilla were added to them in the first case, respectively of roasted hazelnuts and vanilla in the second case.

They are particularly good and I recommend to add enough sugar to really enjoy the taste of both coffees.

I like both of them very much.

xoxo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEW: Nespresso, Ispirazione Italiana

 

 

* Ispirazione Ristretto Italiano – Inspirat de ambasadorul tuturor cafelelor italieneşti, Ristretto, Nespresso a creat propria versiune a acestei cafele. Cu o parte prăjită îndelungat, pentru a crea textură, şi o parte prăjită rapid, pentru a dezvălui note puternice şi fructate.

Tăria cafelei: 10.

* Ispirazione Napoli – De pe străzile oraşului Napoli, ritualurile locale de pregătire a cafelei, adânc înrădăcinate, au inspirat metoda Nespresso de prăjjire intensă, dezvăluind o cafea cu un înalt grad de intensitate. Îmbogăţită cu Robusta, rezultatul este o cafea catifelată, cremoasă, densă, al cărei gust persistent este plăcut amărui.

Tăria cafelei: 13.

* Ispirazione Venezia – Punte de legătură între Imperiul Otoman şi vestul Europei, Veneţia are o îndelungată istorie de importator al cafelelor din toată lumea şi de prăjire excepţională a lor, pentru a le echilibra diversitatea. Are note aromatice delicate, note de caramel şi o textură densă.

Tăria cafelei: 8.

xoxo

 

*

 

* Ispirazione Ristretto Italiano – Inspired by the Ambassador of all Italian coffees, the Ristretto, Nespresso created its own version of this coffee. Long rosted in part for body and short roasted for brightness and fruit.

Coffee strength: 10

* Ispirazione Napoli – From the streets on Naples, the local deep-roasted coffee ritual inspired our dark roasting method, which revealed an intense coffee. Leavened with Robusta, the result is a velvety, creamy coffee, with an extremely thick body and a pleasant , bitter aftertaste.

Coffee strength: 13.

* Ispirazione Venezia – Bridging the Otoman Empire to Western Europe, Venice has a long history of importing the world’s coffeee and expertly roasting them to balance their diversity. This coffee has delicately aromatic notes, caramel notes and a thick body.

Coffee strength: 8.

xoxo

 

NEW: Nespresso, Ispirazione Italiana

 

ispirazione firenze arpeggio

&

ispirazione palermo kazaar

 

 

* Ispirazione Firenze Arpeggio – Acest sortiment reflectă adevărata natură a importanţei oraşului Florenţa, un centru cultural situat în inima Italiei, trăgându-şi influenţele din toată ţara. Profilul de prăjire tipic florentin aduce laolaltă aceste influenţe, amestecând notele fructate, pe care le regăsim de obicei în cafeaua din nordul Italiei, cu cele de cacao specifice sudului ţării, culminând într-o ceaşcă de cafea cu o textură catifelată, densă şi cremoasă.

Tăria cafelei: 9

* Ispirazione Palermo Kazaar – Oraşul Palermo a inspirat alegerea profilului de prăjire intensă, îndelungată, precum şi a adaosului de boabe de cafea Robusta: trăsături distinctive ale acestui oraş din sud. Aflat la intersecţia influenţelor tradiţiilor africane şi orientale, multiculturalul Palermo ne-a făcut să visăm. Rezultatul este o cafea excepţional de intensă, siropoasă, cu note aromatice lemnoase şi condimentate, încununate de o cremă întunecată şi densă.

Tăria cafelei: 12

xoxo

 

*

 

* Ispirazione Firenze Arpeggio – This exquisite blend is a true reflection of Florence’s cultural significance: an intellectual hub in the heart of Italy, drawing influences from all the country. Its roasting style brings these influences together by combining fruity notes traditionally found in the North of Italy with cocoa notes from the South, culminating in a velvety, dense and creamy cup.

Coffee strength: 9

* Ispirazione Palermo Kazaar – Palermo inspired the long, dark roasted style plus a high Robusta content: hallmarks of this southern city. At a crossroads of influence from Africa and Arab traditions, multicultural Palermo made us dream. The result is an exceptionally intense, syrupy, woody and spicy coffee, crowned with very dark, thick crema.

Coffee strength: 12

xoxo

 

Master Origin India – realizat cu boabe de cafea Robusta Monsoon, îşi obţine profilul aromatic intens , cu note lemnoase şi note condimentate, din amestecul acestora cu boabe de cafea Arabica din India. Boabele de cafea Monsoon sunt specifice coastei de sud-vest a Indiei, unde vânturile musonice umflă şi usucă boabele, aidoma călătoriilor pe mare spre Europa pe care le făcea cafeaua odinioară.

Tăria cafelei: 11.

Master Origin Indonesia – Boabele de cafea Arabica decojite în stare umedă din sortimentul Master Origin Indonesia sunt o victorie asupra ploii. Fermierii de cafea din Sumatra decojesc boabele de cafea în acest fel datorită climei deosebit de umede. Ei îndepărtează foiţa care protejează boabele cât timp acestea sunt încă moi, deoarece boabele verzi astfel expuse se usucă mai repede. Această metodă distinctivă determină gustul care a consacrat cafeaua din Indonezia, cremoasă, densă, cu note aromatice sălbatice şi note de tutun uscat.

Tăria cafelei: 8.

Master Origin Colombia – cu boabe de cafea culese târziu, este realizat doar din boabe de cafea Arabica din Columbia prelucrate prin spălare. Simţiţi aciditatea care însufleţeşte cafeaua şi buchetul de note aromatice de vin şi fructe roşii? Acestea se datorează fermierilor de cafea care au îndrăznit să aştepte mai mult înainte de a-şi culege plantaţiile de cafea.

Tăria cafelei: 6.

Dharkan – este un diamant neşlefuit. Dincolo de boabele de cafea Arabica din America Latină şi din Asia se află prăjirea îndelungată – aceasta dezvăluie intensitatea cafelei, amplificând notele aromatice de cacao şi notele de cereale coapte, precum şi gustul persistent.

Tăria cafelei: 11.

xoxo

*

Master Origin India – with Robusta Monsoon gets its intense, woody, spicy aromatics from the monsooned Robusta blended into Indian Arabica. Monsooning coffees is unique to India’s southwest coast. Months of monsoonal winds repeatedly swell and dry the beans. It mimics the journey it used to take when sailing to Europe.

Coffee strength: 11.

Master Origin Indonesia – wet-hulled Arabica is a race against rain. Sumatran farmers wet-hull their coffee because of the humid climate. They remove the parchment when the coffee is soft and moist because exposed beans dry faster. This distinctive method produces the classic Indonesian taste, velvety thick, wildly aromatic, notes of cured tobacco.

Coffee strength: 8.

Master Origin Colombia – with Late Harvest uses only high-grown, washed processed Colombian Arabica. Can you taste the lively acidity and the burst of winey red fruit aromas? That comes from those coffee farmers who dared to wait longer before harvesting their crop.

Coffee strength: 6.

Dharkan – is a diamond in the rough. Beneath the surface of these Latin American and Asian Arabicas is a long roast – it reveals the coffee intensity, evolving aromas of cocoa and roasted cereal notes, and a long aftertaste.

Coffee strength: 11.

xoxo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nespresso: vivalto lungo, master origin ethiopia & envivo lungo

 

 

AAA Sustainable Quality + Rainforest Alliance Certified Coffee Sourcing

 

* Vivalto lungo

Note de cereale, note calde florale şi note ispititoare de prăjire – un amestec al contrastelor realizat din boabe de cafea Arabica din America de Sud şi din estul Africii.

Tăria cafelei: 4

* Master origin Ethiopia – UNA DINTRE PREFERATELE MELE

Acest sortiment reprezintă cele mai fine boabe de cafea Arabica din Ethiopia – deosebit de aromat, cu note de flori de portocal şi note de gem gros de fructe.

Tăria cafelei: 4

* Envivo lungo

Boabe de cafea Robusta din Mexic, spălate, şi boabe de cafea Arabica din India amestecate pentru a crea baza unei cafele cu textură plină, cu note lemnoase şi note de turtă dulce şi caramel.

Tăria cafelei: 9

xoxo

 

*

 

 * Vivalto lungo

Toasted cereal notes, bright florals and that seductive roastiness – it's a dramatic blend of contrasting Arabicas from South America and East Africa.

Coffee strength: 4

* Master origin Ethiopia – ONE OF MY FAVORITES

This is Ethiopian Arabica at its finest – decadently aromatic  with notes of orange blossom and rich fruit jam.

Coffee strength: 4

* Envivo lungo

A washed Mexican robusta and an Indian Arabica combined to create the base for a full-bodied coffee with dramatic woody, gingerbread and caramel notes.

xoxo

Coffee strength: 9

 

===================================================

 

* Aged Sumatra: În spatele caracterului remarcabil cu note condimentate, lemnoase şi de pudră de cacao se află un proces migălos, ce durează trei ani. Totul a pornit de la prelucrarea cafelei prin metode specifice ţinuturilor indoneziene. Boabele de cafea sunt maturate mai mult de trei ani – până ce pot oferi o ceaşcă de cafea memorabilă, care reflectă ritmul naturii.

Tăria cafelei: 7

 

* Barista Creations Corto: Un sortiment realizat din boabe de cafea Arabica şi Africa prăjite intens care seduce prin notele sale aromatice pătrunzătoare, condimentate. Se recomandă să se bea cu un strop de lapte. Nu se spune de care, prin urmare folosiţi de care vă place, dar dacă e îndulcit, aveţi grijă să nu fi pus deja zahăr în cafea.

xoxo

 

*

 

* Aged Sumatra: High up around Gayo Mountain, in the Aceh province os the island of Sumatra, the farmers practice the giling basah method of processing cofee, much as they do across Indonesia. But then these Aceh farmers add a meticulous twist. Since 2016 and over 3 years, the beans are stocked in breathable jute bags, losing and gaining mois following nature's rhythm.

Aged Sumatra is woody, spicy and has an unmistakably smooth and velvety feel. It blends in cocoa and sweet caramel notes.

Coffee strength: 7

 

* Barista Creations Corto: An assortment made of intensely roasted Arabica and Africa coffee beans that seduces you with its strong, spicy aromatic notes. It is recommended to drink it with milk.

xoxo

 

MESAJUL DIRECTORULUI GENERAL AL NESPRESSO

 

Demersurile pentru sustenabilitate au fost întotdeauna pe lista mea de priorităţi, iar din momentul în care am preluat rolul de CEO Nespresso am căutat noi modalități prin care să îmbunătățim şi să accelerăm eforturile companiei în această direcţie de o importanţă covârşitoare.

 

În 2014 ne-am propus câteva obiective ambițioase, care vor fi atinse integral până la finalul lui 2020: toată cafeaua noastră va proveni din surse sustenabile, operațiunile noastre vor avea o amprentă de carbon neutră și peste 90% dintre clienții noștri vor putea recicla cu uşurinţă capsulele de cafea utilizate. Deja, aproape o treime dintre capsulele noastre sunt reciclate. Şi, deşi toate acestea pot fi considerate un progres uimitor, eu le consider mai degrabă premisele unor noi ambiţii, mai mari şi mai îndrăzneţe.

Există în continuare polemici legate de cafeaua amabalată în porții individuale şi respect toate părerile exprimate pe acest subiect. Acest tip de sistem le oferă iubitorilor de cafea posibilitatea de a prepara băutura preferată utilizând exact cantitatea de resurse necesare (cafea, apă, energie electrică), fără nicio risipă. Este însă important ca fiecare porţie de cafea să fie ambalată în aşa fel încât cafeaua să îşi păstreze prospețimea și calităţile. Dar este încă şi mai importantă modalitatea prin care gestionăm aceste ambalaje şi le asigurăm circularitatea – reducând risipa, refolosind și reciclând.

Astfel, vreau să vă împartăşesc noile angajamente pe care ni le luăm la Nespresso în aşa fel încât să ne asigurăm că avem un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și asupra fermierilor de cafea care ne sunt alături. Noua realitate, pe care o trăim cu toţii, ne determină să ne sporim eforturile, în aşa fel încât să atingem în cel mult 2 ani ceea ce, mai demult, ne propuseserăm să realizăm într-un deceniu:

 

1. În primul rând, ne luăm angajamentul de a ne concentra eforturile pentru a reduce, a refolosi și a recicla. Anul acesta am lansat deja primele capsule de cafea realizate cu aluminiu reciclat, ca o completare firească a sistemelor pe care deja le-am implementat pentru colectarea şi reciclarea capsulelor de cafea utilizate. Astfel, ne asigurăm că acest material uimitor – aluminiul – care poate fi reciclat la infinit, dobândeşte o nouă viață şi nu e niciodată irosit.

 

 

2. În al doilea rând, ne luăm angajamentul ca până în 2022 orice ceașcă de cafea Nespresso să aibă o amprentă de carbon neutră. Astfel, vom continua să reducem amprenta de carbon a fiecărei ceşti de cafea şi, cu sprijinul partenerilor noștri Rainforest Alliance și PUR Projet, vom compensa orice nu putem reduce prin reîmpăduriri în împrejurimile fermelor de cafea.

 

 

3. Al treilea angajament pe care ni-l asumăm este de a le asigura fermierilor de cafea venituri stabile şi relevante. Am construit cu fermierii de cafea parteneriate stabile şi îndelungate, care se întind pe mai mult de 20 de ani, plătind preţuri premium pentru cafea, instruindu-i și sprijinindu-i să utilizeze practici de agricultură durabilă. Vom lucra împreună cu partenerii noștri de la Fairtrade, pentru a mări procentul de cafele certificate, reducând riscurile generate de impredictibilitatea evoluțiilor economice și protejând astfel comunitățile de fermieri cu care colaborăm.

 

În urmă cu 30 de ani am pornit într-o călătorie extraordinară, cu intenţia declarată de a vă oferi cele mai bune sortimente de cafea. Dar caracterul unic al acestei experienţe este de fapt convingerea că, în general, cafeaua poate fi o forţă a binelui, deoarece poate transforma comunități întregi și totodată poate contribui la protejarea mediului înconjurător.

Cred cu tărie în fapte, înainte de toate.

 

Cu sinceritate,

 

Guillaume Le Cunff

CEO Nespresso